2020-12-06 21:08:17• hírek • Szatmár.ro

Bezártak a szavazóházak: mutatjuk az első exit poll eredményeket

Szatmár megyében 21 órakor bezártak a szavazóházak. Azok, akik még sorban álltak, leadhatják szavazataikat, így a leadott voksok száma nem végleges.

A digitális szavazatkövető oldal szerint megyénkben összesen 91532 személy adta le voksát, ami 29,25 százalékos részvételt jelent. Ez 5,69-el kevesebb, mint négy évvel ezelőtt. Az országos részvételi arány: 31,84 százalék - írja választási hírfolyamában a szatmári RMDSZ.


A Curs-Avangarde által az urnazárást követően ismertetett exit poll eredmények szerint a PSD nyerte a parlamenti választásokat 30,5 százalékával, de nyomában szorosan ott van a PNL 29,0 százalékkal. További sorrend az említett forrás szerint: USR-Plus 15,9, Pro Románia, RMDSZ 5,7, AUR 5,2 és PMP 5 százalék.



FRISSÍTÉS (21:24): A PSD szenátorjelöltjeire a választásra jogosultak 30,6%-a szavazott a vasárnapi parlamenti választáson, az alakulat képviselőjelöltjeire pedig a polgárok 30,5%-a adta a voksát; a PNL szenátorjelöltjeinek listái a szavazatok 29,1%-át szerezték meg, képviselőjelöltjeire a választók 29%-a szavazott - derül ki a CURS-Avangarde által az Antena 3 televízió megrendelésére készített exit poll felmérésből, amely a 19 óráig leadott voksokat tükrözi. A harmadik helyen az USR-PLUS Szövetség áll, amelynek szenátorjelöltjei a szavazatok 16,4%-át, képviselőjelöltjei pedig 15,9%-át szerezték meg.


Az RMDSZ szenátorjelöltjeire a választópolgárok 5,7%-a, képviselőjelöltjeire szintén 5,7%-a szavazott, az AUR 5,3 százalékot ért el a szenátori és 5,2%-ot a képviselői mandátumokért zajló versenyben, és a PMP, valamint a Pro Románia is elérte az 5 százalékos bejutási küszöböt az exit poll felmérés szerint.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: